Dzūkų restoranas
Vilniaus g. 35, Alytus
(8-601) 90888
Dzūkų svetainė
Rotušės a. 16, Alytus
(8-604) 16111
Dzūkų alaus restoranas yra vienintelis Alytuje, bei vienas iš nedaugelio Lietuvoje, turintis MALKOMIS KŪRENAMĄ PICŲ krosnį. Šio tipo krosnys pasižymi geromis karščio laikymo savybėmis, kurios leidžia temperatūrai viduje pasiekti aukštesnį nei 400°C laipsnių karštį. Tokioje aukštoje temperatūroje kepama pica iškepa greičiau nei per 2 minutes. Būtent toks trumpas kepimo laikas atskleidžia geriausias tekstūrines ir skonines savybes picoje.
Neapolietiškos picos skiriamieji bruožai yra:
(gaminimo laikas ~ 30 min.)
Ryžiai
Virtos apkeptos bulvės
Gruzdintos bulvytės
Bulvių skiltelės
Šviežios daržovės
Marinuotos daržovės
Rauginti kopūstai
WOK karamelizuoti burokėliai
WOK keptos cukinijos ir morkos
WOK keptos daržovės (pievagrybiai, paprika, raudonieji svogūnai)
Barbekiu
Sūrio padažas
Kaukazietiškas pomidorų
Karštas svogūnų ir juodųjų pipirų
Karštas baravykų ir voveraičių
Krienų ir majonezo
Jogurto ir žalumynų